Week van de Techniek 2020

Van 13 tot en met 21 februari zal de jaarlijkse Week van de Techniek weer plaatsvinden op het Oostwende College in Bunschoten. De Week van de Techniek is een initiatief waarmee kinderen al op jonge leeftijd kennis maken met moderne techniek en de vele mogelijkheden binnen de technieksector.

Steeds meer kinderen en jongeren ontdekken dankzij dit initiatief de veelzijdigheid, het vanzelfsprekende plezier en de kansen binnen de wereld van techniek en technologische toepassingen. Dit jaar staat de week in het thema van ‘Techniek van de Toekomst’.

Door kinderen in Bunschoten nu al te enthousiasmeren voor techniek kunnen de vele technische bedrijven in het dorp later profiteren van een grote technische geschoolde beroepsbevolking. Tijdens de Week van de Techniek krijgen de leerlingen leerzame workshops van bedrijven als VEBO, STYLE CNC, Van den Hoogen Engineering, Voestalpine, Van Halteren Metaal en natuurlijk Heinen & Hopman. Daarnaast zijn de Technobiel en de Alles is Experience Truck aanwezig; trucks die helemaal ingericht zijn met techniek van de toekomst.

Zowel leerlingen van het Oostwende College zelf als leerlingen uit groep 7 van basisscholen uit Bunschoten worden volgende week ondergedompeld in techniek van de toekomst!