Veel belangstelling voor open avond bij Heinen & Hopman

Afgelopen donderdag waren er ruim 20 gemotiveerde jongeren op het hoofdkantoor van Heinen & Hopman om te ontdekken wat het bedrijf hen kan bieden. Deze talenten volgden een interactief programma, wat bestond uit een workshop op kantoor, een workshop in de werkplaats, een challenge en een presentatie.

De open avond werd speciaal georganiseerd voor jongeren die dit jaar examen doen (vmbo of havo) en hun studie willen vervolgen door middel van een werk-leer-traject. Het technische bedrijf Heinen & Hopman is altijd op zoek naar nieuw, jong talent en biedt hen een carrière in de techniek met veel kansen en mogelijkheden tot ontwikkeling en doorgroeien.

Met een kort welkom en een uitleg over het verloop van de avond werd er afgetrapt. Rogier Koops, HR Advisor, startte met een interactieve introductie en de opleiding- en ontwikkelingsmogelijkheden die het bedrijf te bieden heeft. Ook werden de jongeren uitgedaagd om tegen de windstroom in te lopen van een levensgrote ventilator. Voor de workshops werd de groep gesplitst. Een groep kreeg een workshop op kantoor waar Perryn van der Goot en Bas van de Groep, twee jongens die zelf een aantal jaar geleden de open avond hebben bezocht, gaven een inkijk in de wereld van het engineeren. Zij lieten de jongeren een luchtberekening maken, waarna er met behulp van AutoCAD luchtkanalen in een echt jacht werden getekend. De andere workshop vond plaats in de werkplaats waar Wesley Zijl en Arjen van de Groep, ook twee jongens die volledig zijn opgeleid bij Heinen & Hopman, de deelnemers mochten begeleiden met het buigen en solderen van leidingen.

Aan het einde van de avond kregen de jongeren de mogelijkheid zich in te schrijven voor de functie van leerling monteur (Traineeship Monteur Installatietechniek) of werkvoorbereider (Traineeship Werkvoorbereider & Tekenaar). Beiden een leer-werk-traject dat bestaat uit vier dagen werken en één dag school. Binnenkort worden de jongeren uitgenodigd voor een uitgebreider kennismakingsgesprek. Al met al was het een zeer geslaagde avond. Rogier Koops: “We zijn blij met de enorme belangstelling en het feit dat jongeren uit ons dorp voor techniek willen kiezen. Een groot deel van deze jongeren gaan wij opleiden en wie weet staan zij dan net als Perryn, Bas, Wesley en Arjen over een aantal jaar zelf een workshop te geven aan de talenten van 2025.”

Heb je de open avond gemist, maar wil je toch ontdekken wat Heinen & Hopman jou te bieden heeft? Neem dan contact met ons op!