19 April 2019

Geslaagde week van de techniek

Share the fun!

In de eerste twee weken van februari heeft de week van de techniek met de naam; ‘Techniek van de Toekomst’ plaatsgevonden op het Oostwende College. Samen met prachtige technische bedrijven uit Bunschoten Spakenburg werd er invulling gegeven aan deze twee weken.

Mede-initiator en sponsor Heinen & Hopman had, net als vorig jaar, de Technobiel laten voorrijden. Leerlingen konden in deze Technobiel kennismaken met moderne techniek en enthousiast gemaakt worden voor de vele mogelijkheden binnen de technieksector. Zowel leerlingen van het Oostwende zelf als leerlingen uit groep 7 van de basisscholen uit Bunschoten en de regio hebben op deze manier mogen ervaren hoe veelzijdig de wereld van techniek is, zo zegt ook directeur van het Oostwende Henk Koelewijn: “Steeds meer kinderen en jongeren ontdekken de veelzijdigheid, het vanzelfsprekende plezier en de kansen binnen de wereld van techniek en technologische toepassingen.”

“De leerlingen hebben veel uiteenlopende ervaringen opgedaan tijdens de workshops van bedrijven zoals De VEBO, STYLE CNC, Vd Hoogen en Polynorm. Hierbij werden de handen uit de mouwen gestoken en gingen de leerlingen ook met een echt bijpassend product van het bedrijf mee naar huis.” aldus Henk Koelewijn.

De deelnemende bedrijven kijken terug op een zeer geslaagde week van de techniek en zijn nu al enthousiast voor volgend jaar. Ook hebben zich al nieuwe bedrijven gemeld zoals de Van Halteren Groep. In navolging van de week van de techniek zullen de klassen in de onderbouw langs gaan voor een bedrijfsbezoek bij Heinen & Hopman om daar te zien en te ervaren wat Heinen & Hopman allemaal te bieden heeft.

Thijs van Barneveld, HR manager bij Heinen & Hopman geeft aan : “De week van de techniek is een mooi initiatief dat laat zien hoe veelzijdig en interessant het werken in de techniek is en het project heeft de potentie om nog verder te groeien en de aandacht voor techniek te vergroten en te verbreden. Het ideaal is dat alle technische bedrijven in ons dorp hier profijt van hebben en straks kunnen uitkijken naar gemotiveerd en enthousiast personeel.”

De week van de techniek ligt ook in de lijn van de verdere aandacht en ontwikkelingen op het gebied van techniek op het Oostwende College. Begin 2019 is er nieuw apparatuur aangeschaft zoals 3d-printers en werkstations die de mogelijkheid bieden om op het Oostwende aan de slag te gaan met de nieuwe ontwikkelingen, zoals het 3d-printen en het daarbij komende 3d-tekenen op de werkstations. Deze gloednieuwe en prachtige apparatuur zijn aangeschaft via sponsoring van Heinen & Hopman en vanuit het Toekomstfonds Onderwijs-Arbeidsmarkt 2018 van de gemeente Amersfoort. Thijs van Barneveld zegt hierover: “In Bunschoten Spakenburg en de regio zijn veel mooie technische bedrijven die altijd in ontwikkeling zijn en veel te bieden hebben op het gebied van werkgelegenheid. Op het Oostwende College, dat ook continu in ontwikkeling is, liggen de kansen, zowel voor de school als voor de leerlingen zelf. Het Oostwende en de lokale technische bedrijven bieden deze jongeren een mooie kansrijke carrière en toekomst!”

 

Ontdek Heinen & Hopman
Close
Inloggen
Heinen & Hopman Engineering B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.